Saturday, July 12, 2014

Basil Pesto / Pesto de albahaca

I love basil, and this year basil loves me. We have maybe a dozen basil plants in the garden, and they’re taking over and choking out everything else! My favorite kind of problem. Fortunately, I know just the thing to deal with mountains of basil: pesto. Unfortunately, pesto takes a lot of basil…if you don’t have a basil-jungle in your backyard or the ability to buy basil in bulk, this recipe might be tough. I know that grocery store basil is out of my budget normally, and buying enough for this recipe is unrealistic. If you’re determined, though, you could perhaps halve the recipe and/or add more spinach to stretch it. Another small change: pine nuts are EXPENSIVE, so I subbed pecans, which we already had in the kitchen. I’ve also seen pistachios and walnuts used; basically any fatty, slightly soft nut would do, I think.

***

Some of the basil from the garden / Un poco de la albahaca del jardín


ME ENCANTA LA ALBAHACA. Y este año he sido bendita por una verdadera SELVA de albahaca, tanto que las otras plantas sufren. Afortunadamente, sé exactamente la receta para usar un mogollón de albahaca: pesto. Desafortunadamente, pesto usa un mogollón de albahaca…si no tienes una selva de albahaca o la oportunidad de comprar albahaca a granel, esta receta puede ser difícil. La albahaca del supermercado normalmente cuesta demasiado, y comprar suficiente para esta receta quizás no sea realista. Pero si estás determinad@, puedes reducir a la mitad la receta y/o añadir más brotes de espinaca. Otra cambia: piñones son CAROS, así que utilicé pacanas, la cual ya teníamos en casa. También he visto pestos con nueces y pistachos; me parece que se puede usar cualquier fruto seco similar.

______________________________________________________________________


Ingredients:

3 cups (~320g) blanched basil – this is much more than 3 cups before it’s been blanched. Perhaps 5 or 6 cups fresh?
½ cup (30g) packed fresh baby spinach – this also helps keep the pesto bright green
½ cup (50g) pecans
4 cloves garlic
1/3 cup (80 mL) olive oil
2 Tbs (30 mL) water
¼ cup (25g) grated Parmesan cheese or 3 Tbs (10g) nutritional yeast (opt. but highly recommended)
½ tsp (4g) salt
Pinch of black pepper


Directions:

To blanch the basil: bring a small pot of water to a boil. In small batches, plunge the basil into the water for about 10 seconds, then remove and let drain. This helps prevent the pesto from turning brown.

Stick all the ingredients in a blender or food processor and let ‘er rip! It could take several minutes for the basil and spinach to be chopped finely enough for a smooth pesto.

***

Day 2: Still green! / Día 2: ¡Todavía verde!

Ingredientes:

3 tazas (~320g) de albahaca escaldada – es mucho más que 3 tazas antes de ser escaldada (y peso menos por falta de agua). Quizás sea 5 o 6 tazas.
½ taza (30g) de brotes de espinaca frescos – también para prevenir que el pesto se ponga marrón
½ taza (50g) de pacanas
4 dientes de ajo
1/3 taza (80 mL) de aceite de oliva
2 cucharadas (30 mL) de agua
¼ taza (25g) de queso parmesano rallado
½ cucharadita (4g) de sal
Pellizco de pimiento negra molida


Instrucciones:
Para escaldar la albahaca: en una olla pequeña pon agua a hervir. Coloca un poco de la albahaca en la olla durante unos diez segundos, y luego remuévela y déjala colar. Esto ayuda a prevenir que el pesto se ponga marrón.


Pon todos los ingredientes en una batidora o un procesador de alimentos, y déjalo mezclar durante unos minutos. ¡Et voilà! ¡Pesto!



No comments:

Post a Comment