Saturday, June 28, 2014

Vegan Lemon Curd / Crema de limón vegana



It’s been longer than usual since I last posted because, quite honestly, I couldn’t bring myself to write up the last recipe. I made it, took (lousy) pictures, and converted the measurements, but at the end of the day, I didn’t like the dish. I finally let it go. Why would I recommend a recipe to you that I didn’t like? Anyway, today’s recipe wasn’t too difficult, and it will lead to TWO more posts (crepe cake! Macarons!). I love lemon in savory dishes and sweet things, so I am very excited to have a lot of lemon curd to experiment with.

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Ha pasado una semana sin una entrada nueva porque, francamente, no pude escribir la última receta que hice. La hice, saqué fotos (mediocres), y aun convertí las medidas, pero al final, no me gustó el resultado. Dejé la receta. ¿Por qué te recomendaría una receta que no me gustó? De todos modos, esta receta no es muy difícil, y la usaré en DOS entradas más (¡pastel de crepes! ¡Macarons!). Me encanta el limón en platos salados y dulces, así que me alegra mucho tener tanta crema de limón.



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Vegan Lemon Curd


Ingredients
1 ¼ cup (300 mL) lemon juice
1 ¼ cup (250g) sugar
2 Tbsp fresh lemon zest (optional)
¼ tsp (2g) salt
2 Tbsp (30 mL) coconut milk
3 Tbsp (35g) corn starch dissolved in 3 Tbsp cold water
2 Tbsp (30g) margarine


Directions:

In a small saucepan over medium heat, combine the lemon juice, sugar, lemon zest, and salt, stirring well to dissolve the sugar.

After the sugar is dissolved, add the corn starch mixture and the coconut milk, stirring well to combine.

Stirring constantly, cook until the mixture begins to thicken and the first few bubbles appear on the surface, about 8 minutes.

Add the margarine and cook, stirring constantly, for several minutes until the mixture resembles a thick pudding.

Transfer the mixture to a heat-proof dish and let cool completely before placing in the refrigerator to chill. Chill lemon curd for 2 hours in the refrigerator before using.


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Crema de limón vegana

Ingredientes:

1 ¼ tazón (300 mL) de zumo de limón
1 ¼ tazón (250g) de azúcar
2 cucharadas de ralladura de limón (opcional) – no sé el peso de ralladura
¼ cucharadita (2g) de sal
2 cucharadas (30 mL) de leche de coco
3 cucharadas (35g) de maicena disuelta en 3 cucharadas (30 mL) agua fría
2 cucharadas (30g) de margarina


Instrucciones:

En una sartén pequeña, calienta a fuego medio el zumo de limón, el azúcar, la ralladura (si la quieres), y la sal.

Cuando el azúcar se ha disuelto, añade la lecha de coco y la mezcla de maicena y agua.
 
El zumo y azúcar sin la maicena
Mezcla todo bien durante ~8 minutos (si, constantemente) hasta que la mezcla empieza a espesarse y unas burbujas aparecen.

Añade la margarina y cocina todo durante unos minutos, hasta que la mezcla tiene la consistencia de un pudín.

Pon la crema en un tazón y déjala enfriar a temperatura ambiente antes de ponerla en la nevera. Enfríala en la nevera durante 2 horas antes de servirla.

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